3.10.3 Møt videoprodusentene

NTNU Drives medarbeidere

Alle kan vel ta en video?

Det er mange som føler seg berettiget til å uttale seg om pedagogikk i skole og utdanning etter 13-18 års erfaring fra sin egen skolegang. På samme måte er det kanskje lett å tenke at siden alle har tatt videoer til hjemmebruk, så er det enkelt overførbart til undervisning. Selv-produksjon av videoer er ganske utredt, men dette gjøres med varierende grad av bevissthet både rundt virkemidler og formidlingsteknikk. Den tekniske kvaliteten på slike videoer kan også være veldig varierende, og det er viktig å huske på at selv om noe er en undervisningsvideo behøver ikke dette å være god læring i seg selv.


Litteratur

Persson, J. R., Wattengård, E., & Jacobsen, E. E. (2017). Investigating Learners’ Viewing Behaviour in Watching a Designed Instructional Video. Uniped, 40(02), 129-139. 


Om videoer som benyttes på de store plattformene: EdX, Coursera og FutureLearn

Den av de store plattformene som bruker de mest avanserte videoformatene er FutureLearn. Videoene på denne plattformen benytter den klassiske talking head, videoforelesningen i liten grad. De tar i bruk et vidt spekter av videoformater.

Se videoen for en nærmere beskrivelse.


Chris Boebel, MIT. Introduction to video styles used in online courses (MOOCs)


Det faglige innholdet på denne siden er fra nettkurset DriveX - Et nettkurs om å lage nettkurs. Gjengitt med tillatelse under CC-lisens. Deler av det opprinnelige faglige innholdet har blitt tilpasset dette emnet.